Smukke, lette og hurtige cykler i dansk design


 

 • Løbs- og testvindende sortiment inden for mountainbikes (XC), landevej og cykel-cross+gravel
 • Vi bruger udelukkende de højeste kvaliteter i Toray carbon (T-800) på alle stel. Der er ingen entry-level carbon på vores billigere cykler.
 • Innovative teknologier (APLS, Rear Shock Absorb mv.)
 • Vi anvender kun komponenter af højeste kvalitet og altid kun gode hjulsæt.
 • Alle vores cykler er håndsamlede og testet af vores egne mekanikere "med hvide handsker på" hjemme i vores Factory Showroom ved Skanderborg.
 • State-of-the-art klassisk dansk designede rammer og decals.
 • Fremstillet hos de absolut bedste internationale producenter. 
 • Finish og holdbarhed på lak og rammer er på topniveau.Vi sælger direkte til dig gennem webshop og tre danske showrooms

 

 

 • Vi sælger udelukkende direkte gennem egen webshop og egne showrooms.
 • Attraktiv prissætning og Best-Buy modeller.
 • Personlig betjening og rådgivning.
 • Vi tilbyder mulighed for custom komponenter og farver gennem vores showrooms.
 • 5 års garanti på alle rammer.
 • Fri fragt, retur, bytte samt collect.
 • Vi tilbyder første service gratis.
 • Du har mulighed for at ombytte din frempind, hvis du efter en kortere periodes kørsel ønsker en anden længde.
Vores innovative rammer kommer kun i den højeste kvalitet


Alle Pronghorns dansk designede rammer er bygget i den højeste kvalitet i hhv. carbon og aluminium. Og vi har kun een ramme i hver serie - nemlig toprammen. Rammerne er fremstillet i samarbejde med de bedste producenter i verden og fyldt med diskrete og innovative detaljer.
 


 

Dedikeret og professionel staff


Vi er et team af dedikerede cykelelskere, der selv cykler aktivt og brænder for cykelsporten på alle underlag. Vi kender selv cyklerne og har mange års erfaring og stor kærlighed til sporten.
 


Derfor vi hedder Pronghorn


En pronghorn er en amerikansk gaffelbuk, der er verdens hurtigste landdyr over længere distancer. Geparden, der har den højeste tophastighed, er en jæger, der skal indhente sit bytte hurtigt – og så færdigt arbejde.

Pronghorn’en derimod skal kunne holde hastigheder op over 80 km/t over meget lange distancer. En pronghorn er et graciøst dyr, hvis overkrop nærmest forholder sig 100% i ro uanset, hvilke prøvelser underlaget byder dens ben.

Derfor tilbagelægger en pronghorn store afstande med et højt tempo og minimalt forbrug af energi og watt. Elegance, effektivitet og topfart kombineret i samme krop.

Derfor er den vores store inspirationskilde, når vi udvikler vores cykler.Vores historie går tilbage til 2007

 

Pronghorn Bikes er stiftet i 2007 med det formål at udvikle verdens hurtigste full-suspension MTB til brug i XC racing og marathon.

Udgangspunktet var den elegante og effektive nordamerikanske gaffelbuk pronghornen. Projektet lykkedes og idag er full-suspension normen i XC-racing. De oprindelige tanker bag geometrisk suspension (APLS) er stadig hovedfilosifien bag vores full-suspension flagskib MTB Fully Carbon 27.5.

Siden da er produktsortimentet blevet udvidet langsomt, men alle cykler er bygget op over en Speed-Over-Distance filosofi, der kan spores tilbage til pronghornens elegance og effektivitet.

I 2016 sponsorede vi det talentfulde danske kvindehold Team BMS-Birn. Holdet blev senere kendt som Virtus kvindehold og bestod bla af Cecilie Uttrup, Christina Siggaard og Camilla Møllebro.

Generel virksomhedsinformation 
Vores rammer er gennemtestede 


Hos Pronghorn tester vi naturligvis vores cykler intensivt både mht holdbarhed og performance. 

HOLDBARHED.
En Pronghorn-ramme bliver altid maskintestet for holdbarhed på alle forskrevne stresspunkter. Stresstestene foregår hos vores producenter på specialmaskiner med 10.000'er af gentagelser. 

Vi tester alle vores rammer til en ryttervægt på 120 kg og så med en minimumsstyrke på 130% af EN-standarden.

Det betyder, at personer inden for næsten alle vægtklasser kan køre på vores rammer. (For at de relativt stærke rammer ikke skal blive tunge anvender vi altid kun de bedste materialer i carbon eller aluminium.)

Vi giver naturligvis fem års garanti på alle rammer.


PERFORMANCE.
Herudover tester vi naturligvis cyklernes performance i det terræn, de skal bruges i. Her er det specielt vores Racing Team, der tester til både træning og konkurrence og kommer med værdifuld feed back. De kender dels den foregående model og de har alle kørt rigtig mange km på mange forskellige cykler.
 Cykelmagasiner giver os gode tests


Danske og enkelte svenske cykelmagasiner er generelt flinke til at teste Pronghorn. Og det er vi glade for. Ikke bare fordi alle tests gennemgående er særdeles positive - hvilket vi er glade og ydmyge over for - men også fordi, at de giver os værdifulde input og konstruktiv kritik til den løbende udvikling af vores rammer og komponent setup.

Hvad siger testene så generelt om Pronghorns cykler:

 • De er positive og med topkarakterer (enten det højeste eller næsthøjeste antal stjerner).
 • De holder niveauet med vores mange dygtige internationale konkurrenter.
 • Cyklerne fremhæves for at være flotte i både design, farver, decals og i deres finish.
 • Cyklerne fremhæves for deres fuldblods køreegenskaber, som er fx acceleration, topfart og styrevillighed.
 • De fremhæves for at have value for money.
 • De fremhæves for deres gode hjulsæt - også i forhold til prisen.
 • Enkelte anmeldelser pointerer, at vores landevejscykler er aggressive i deres stelgeometri - hvilket er fuldstændig korrekt og bevidst fra vores side. (Spacere under styret klarer nemlig sagen for de mere komfortorienterede ryttere ...).

Vi læser alle tests mange gange og evaluerer de værdifulde input før vi eventuelt justerer på enkelte detaljer.

Desuden bruger vi de mange tests, som vores cykler gennemgår i magasiner og på websites til kontinuerligt at evaluere på vores rammer og komponenter.

Shop vores cykler

Shop vores komponenter

Genveje til Pronghorn